maanantai 16. maaliskuuta 2015

Perheen kanssa SeurasaaressaYksi ehdoton suosikki paikkani Helsingissä on Seurasaari. Perheen kanssa olemmekin tehneet sinne monen monta retkeä. Viikonloppuna teimme tämän kevään ensimmäisen Seurasaariretken. Kuusi tuntia pihalla raittiissa kevätsäässä teki hyvää isoimmasta pienimpään. Tällä kertaa meillä oli mukana myös sisareni ja hänen tyttärensä. Suunnilleen saman ikäisillä serkuksilla meinaa tilat joskus käydä ahtaaksi meidän kerrostaloasunnossa, ja joku aktiviteetti on hyvästä. Päivä menikin mukavasti luonnossa retkeillen. Illalla meillä oli kolme pientä väsynyttä ja nälkäistä seikkailijaa.

Lasten mielestä parasta on päästä syöttämään eläimiä. Kummasti taittuu ekaluokkalaiseltakin kilometrien kävelylenkki kun saa mennä rantaa pitkin ja välistä syöttää ja katsella eläimiä. Joka kerta pitää tietysti paistaa makkarat nuotiopaikalla ja nauttia kuumat kaakaot termarista. Toki parit herkkueväätkin pitää saarta kiertäessä nauttia.

Harrastamme mieheni kanssa molemmat valokuvaamista ja kuvasatoa kertyy lähes poikkeuksetta paljon. Toipuessani synnytyksen jälkeisestä masennuksesta ja uupumuksesta hyödynsin eheyttävää valokuvausta. Vuosia sitten yksi äitienpäivälahjatoiveeni oli perheretki Seurasaareen ja tulla kuvatuksia siellä. Maisema on mitä kaunein ja luonnon keskellä olen aina kokenut jonkinlaista turvallisuutta ja onnellisuutta. Lapsen innon näkeminen eläimiä ruokkiessa ja luontoa ihmetellessä saa minut todella onnelliseksi ja kiitolliseksi. On upeaa nähdä kuinka lapset kunnioittavat luontoa. Samalla kun luontoa tutkitaan, opitaan paljon. Tällä retkellä meidän kolmasluokkalainen osasi jo kertoa kuinka jääkausi ja meri ovat muokanneet Seurasaarenkallioita. 

Kunnioitetaan Suomen upeaa ja puhdasta luontoa. Nautitaan se antamasta kauneudesta ja energiasta.

Minun tämän kertaista kuvasatoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti