maanantai 27. tammikuuta 2014

Parempaa mieltä, parempaa terveyttä – mielenterveyttäIhania arjen oivalluksia. Kävimme viikonloppuna luistelemassa koko perhe, minä, mieheni ja ihanat 6- ja 8 -vuotiaat poikamme. Minä luistelin ensimmäistä kertaa noin 15 vuoteen?! En ainakaan muista luistelleeni ammattikouluaikaisten liikuntatuntien jälkeen. Lapset olivat tietenkin superinnoissaan, joten suuntasimme tänään uudelleen luistelemaan. Jäällä saimme kulumaan tunnin ja kentälle kävelyn, luistinten sitomisen kanssa, saimme nauttia raikkaasta pakkassäästä yhteensä pari tuntia. 


Itselle sekä lapsille tuli todella hyvä mieli ulkona yhdessä tekemisestä. Mielettömiä onnistumisen iloja kun lapset kehittyy ja rohkaistuu koko ajan luistelussa. Ihanaa oloa siitä kun pystyy tarjoamaan luisteluretken arjessa, aina sitä ei ole jaksanut. Lapset vielä kotiin kävellessä juttelivat, miten kivaa oli luistelemassa, milloin mennään uudelleen, milloin isi pääsee mukaan. Mitä muuta ne lapset tarvitsevatkaan meiltä vanhemmilta, kuin aikaa ja huomiota. Sitä, että tehdään yhdessä ilman häiriötekijöitä, kuten nykyistä älytekniikkaa. Olemme tässä läsnä, vanhemmat lapsille lapset vanhemmille. On yhdessä saatu hyvä mieli. 

Mikä oivallinen tapa huolehtia myös fyysisestä terveydestä ja hyvinvoinnista. Raitista ulkoilmaa, reipasta kävelyä ja luistelua. Ruokakin maistui lapsille jotenkin paljon paremmin, kun sitä tarjottiin parin tunnin reippailun jälkeen. Unikin näytti tulevan aika nopeaan. Olisi niin hienoa ottaa tästä joka iltainen tapa, vaikka tiedänkin jo nyt, etten saa itseäni joka ilta lasten kanssa kahdeksi tunniksi ulos. Vielä keväällä, kesällä ja syksyllä se saattaa onnistua, mutta ei näillä pakkasilla. 

Vanhempana sitä miettii miten voi evästää lapsiaan elämään, tuleviin koitoksiin. Minulla olisi toiveena kyetä opettamaan heidät huolehtimaan siitä, että elämässä ja tekemisissä säilyy se hyvä mieli. Aina elämä ei voi olla kivaa, mutta se peruspositiivinen ote. Taito opettaa heidät huolehtimaan omasta terveydestään, liikunnasta ja ravinnosta, perusterveenä pysymisestä. 

En tarkoita, etteikö tämä kaikki olisi ja edistäisi terveyttä. Siis hyvä mieli, liikunta, ulkoilu, ruoka ja terveet elämäntavat. Ajattelen sitä kaiken tasapainoa ja sitä mikä sopii juuri kenellekin. Vaikka kuinka pitäisi positiivista otetta ja olisi aina hyvällä tuulella, mutta ei huolehtisi fyysisestä terveydestään, saattaisi alkaa painaa jossain kohtaa. Tai vaikka kuinka huolehtisi kunnostaan, himo liikkumalla ja syömällä superterveellisesti, saattaisi alkaa painaa jossain kohtaa. Uskon, että kehon ja mielen pitää olla tasapainossa. Kokonaisuudesta on huolehdittava.


Hyvä mieli 


Hyvä terveys 


Hyvä mielenterveys. Tasapainossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti