perjantai 2. lokakuuta 2015

Kolmas Cross Training treeniKeskiviikkona oli kolmas Cross Training ryhmän treeni, ja aikamoisen tehokas tunti taas. Päivän treeni piti sisällään TRX- ja rengastreenin perusteita. Jonkun kerran olen aikaisemmin kokeillut TRX nauhoja ja renkailla leikkinyt useammankin kerran, tosin melko yksipuolisesti. Täytyy myöntää, etten kyllä olisi uskonut kuinka monipuolisesti ja tehokkaasti muutamalla nauhalla ja renkaalla voi treenata. Treenin haasteena oli minulle taas uusien liikkeiden opettelu. Välistä meinasi voimatkin loppua, suomalaisella sisulla eteenpäin ja kyllä oli mahtava fiilis treenin jälkeen. 

Eilen pidin lepopäivän ja tänään piti käydä kokeilemassa liikkeitä uudelleen. Osa liikkeistä sujui jo hyvin, kaikkia en tosin ehtinyt päivän treeniin sijoittaa. Erityisen paljon pidin uusista jalkaliikkeistä. Olen jotenkin kyllästynyt istumaan jalkalaitteissa, ja TRX nauhojen tai renkaiden avulla treenatessa saa samalla treenattua keskivartaloa ja tasapainoa. Tykkään monipuolisista koko vartalon liikkeistä ehkä eniten. Yllätykseni huomasin eilen reisien olevan kipeät takaa, edestä ja sivuilta, myös pohkeet ja pakarat tuntuivat kipeytyneen. Eli tosi monipuolinen treeni koko jaloille ja treeni herätteli lihaksia ihan uudella tavalla. 

Treenin jälkeen jäin pohtimaan kuinka paljon minullakin on oppimis- ja kehittymismahdollisuuksia treenaamisessa, vaikka kuvittelenkin jotain jo osaavani ja kohtalaisen hyvässä kunnossa olevani. Suomessa on menossa pienoinen treenivillitys, joka on saanut aikaan kirjoittelua siitä kuinka ihmiset vaan treenavat ja unohtavat kehittää itseään. Mikähän tässäkin on takana, tietämättömyys, kateus? Harvat kuitenkaan elävät siellä salilla ja tekevät kyllä elämässään paljon muutakin. Itse koen kehittäväni itseäni sekä fyysisesti, että henkisesti treenatessa. Treenaaminen ei todellakaan ole mitään aivottomien puuhaa, vaan mahdollisuus kehittää itseään ja oppia paljon uutta. Monet kiinnostuvat ravitsemuksesta ja liikuntaan liittyvästä tiedosta. Itsensä kehittäminen ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen vaatii tietämystä ja mahdollisuuden opiskella itseään varten. 

Omalta kohdaltani olen onnellinen kun jossain vaiheessa löysin joogan ja pilateksen, joiden avulla olen saanut vahvistettua keskivartalolihaksia. Selässäni on pieni rakenteellinen vika ja on erityisen tärkeää, että keskivartalon lihakset ovat kunnossa. Treenimäärien ja – tehojen lisääntyessä olen hoksannut kuinka tärkeää ravinnon laatu ja määrä ovat. Tuntiessaan omaa kehoa, oppii tietämään kuinka paljon ja millaista ravintoa tarvitsee, riittävä ravinto takaa myös henkisen hyvinvoinnin ja energisen olon.  

Itse tykkään käydä EasyFit Pasilassa siksi, että samasta liikuntakeskuksesta löytyvät jumpat ja kuntosali. Treenamisen lisäksi salilta olen löytänyt paljon treenimotivaatiota, uusia tuttuja ja säännöllisen harrastuksen. Mieheni on aina sanonut, että kuntosali toimii terapiana. Tämä on kyllä niin totta. Tänään kiireisen viikon jälkeen oli parasta aloittaa viikonloppu treenaten, tyhjentää pää täysin työasioista ja arjen kiireestä. 


Ensimmäisen ja toisen tunnin kokemukset.

Blogiyhteistyö EasyFitPasilan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti