sunnuntai 25. lokakuuta 2015

VoimaeläimiäVietimme tällä viikolla työpaikkani tyhy-päivää Korkeasaaressa. Pääsimme tutustumaan eläinmaailmaan luennon ja opastetun kierroksen parissa. Kuulimme eläimistä monta tarinaa ja näimme lähes kaikki eläintarhan eläimet. Kissaeläimetkin olivat innokkaasti liikenteessä. Ilmeisesti ilma oli mukavan viileä ja osa kissoista nähtiin ruokailemassa. Reilun vuoden ikäiset leijonan pennut haistelivat valppaana ilmaa kun naapuri aitauksessa oleva tiikeri oli saanut ateriansa. 

Oli mahtavaa seurata eläimiä, varsinkin suuria kissoja. Eleet ja liikkeet näyttävät lähes samoilta kuin lemmikkikissojen, vaikka kokoeroa on huomattavan paljon. Sain ikuistettua monta kissaa kameralle, joka ei monesti onnistu, niiden piilotellessa. 

Olen aina tykännyt eläimistä niin lemmikeistä, luonnon eläimistä kuin eläintarhojen asukeistakin. Asuessani aikoinaan vuoden Kööpenhaminassa minulle oli vuosilippu eläintarhaan jossa vierailin usein. Luonnossa tykkään seurata oravien, lintujen ja muiden metsän eläinten touhuja. Parasta on nähdä lasten onni kun oravat ja linnut uskaltautuvat syömään ihan viereen. 

Koira meillä on ollut noin kolme vuotta, ja sen hulvatonta menoa on ilo seurata. Kaveri huolehtii aina lapsista kun ulkoilemme koko perhe, kukaan ei saa jäädä kauaksi jälkeen. Jos joku on perheestä kipeänä, koira nukkuu uskollisesti vieressä (Paitsi isännän kohdalla käy vaan vilkaisemassa onko kaikki hyvin ;).). Energinen kaveri myös lenkkeilemään, vaikka ei tykkää kovin aikaisista aamuherätyksistä, kylmästä ja märästä. Rodultaan Arttu on brasilianterrieri, joka muistuttaa luonteeltaan enemmän kissaa kuin koiraa. Tykkää lämpimästä, nukkuu kerällä pyykkikopassa ja katselee maailmaa ikkunasta sohvan selkänojalla istuen.

Lemmikeistä saa ihanaa energiaa, lohtua, ymmärrystä ja seuraa, vaikka ne joskus jaloissa pyöriikin. Luonnon eläimet muistuttaa kuinka mahtava ja monipuolinen luonto vuodenaikoineen meille Suomessa on, vaikka välistä onkin synkkää ja pimeää. Eläintarhan upeat yksilöt antavat voimaa, kauneudellaan ja ainutlaatuisuudellaan, vaikka muistuttavatkin kuinka osa lajeista on lähes kadonnut ihmisten toimien takia. Katsellaan ja ihaillaan upeaa elämään ympärillämme.

Minä ja Arttu, kun kaksi marjaa.
Tässä muutamia ikuistamiani Korkeasaaren asukkeja. Näitä katsellessa tulee niin hyvälle tuulelle, on ne vaan upeita. Voimakuvia, voimaeläimiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti