torstai 24. syyskuuta 2015

Toinen Cross Training treeni

Eilen minulla oli toinen EasyFit Pasilan Cross Training ryhmän treeni ja olin kyllä tunnin jälkeen ihan fiiliksissä! Päällimmäisenä tunnin jälkeen nousi mieleen ajatukset: Kädet ovat aika vahvassa kunnossa. Jalat ovat vähemmän vahvassa kunnossa. Liikkuvuus on vähän heikko ja pitäisi lisätä lihashuoltoa. Pystyn keskittymään omaan tekemiseen vaikka ryhmässä treenataan. Aika monta havaintoa yhden tunnin aikana.

Harjoitus aloitettiin kehonpainolämmittelyn jälkeen valakyykkyä (overhead squat OHS) harjoittelemalla. Kyykky osoittautui itselleni täysin uudeksi ja todella haastavaksi. Liikkeessä painot tulevat suorilla käsillä pään päälle (melko leveä ote) ja jotenkin minun käsien liikkuvuus ei millään meinannut riittää. Eikä asento ollut mitenkään miellyttävä. Sinällään hyvä ja tehokas liike koko vartalolle, jalat, keskivartalo ja kädet joutuu yhtä aikaa töihin. Tuo liikkuvuuden puute ei kyllä tullut yllätyksenä. Varsinkin kun olen tällä hetkellä superinnostunut kuntosalista, tiedän venyttelyn ja kehonhuollon jäävän liian vähälle. Olen yrittänyt tehdä itseni kanssa sopimuksen, että käyn noin 2 kertaa viikossa kuntosalilla jotta muistan, ehdin ja jaksan harrastaa myös joogaa, pilatesta ja venyttelyä. Maanantaisin käyn EasyFit Pilateksessa säännöllisesti, mutta kuntosalilta saatan löytää itseni 3-4 kertaa viikossa. Eli tähän olisi hyvä kiinnittää taas huomiota, vaikka kotona venyttelen ja joogailenkin.

Käteni ovat vahvemmassa kunnossa kuin koskaan, tykkään leuanvedosta, punnertamisesta sekä kaikesta riippumisesta ja roikkumisesta. Käsissä lihaksien kehitys näkyy ja tuntuu näköjään aika nopeasti. Eilisen tunnin päätteeksi tehtiin 15 minuutin treeni, jossa oli kolme eri liikettä. Treenin helpoin (jos sitä nyt helpoksi voi kutsua) osuus oli minulla käsille kohdistuva liike. Laatikon päälle hyppääminen ja viiden kilon kuntopallon heittely kohti korkeuksia osoittautuikin haastavammaksi. Toki nämä ovat minulle melko uusia liikkeitä, ja tekniikka oli vielä hakusessa. Oikein tehokkaita ja monipuolisia liikkeitä, joita tulen varmasti käyttämään omissa treeneissä. Laatikon päälle hyppääminen hirvittää hieman, jos ei pääsekään ylös asti tai kaatuu. Pikku hiljaa harjoitellen uskon pelon olevan voitettavissa, 20-24 tuumaa tuntuu yllättävän korkealta. Osa liikkeistä toimii varmasti myös lämmitellessä, jotenkin olen kyllästynyt sitkuttamaan sillä pyörällä alkulämmittelyn.

Superhyvä ja hikinen fiilis jäi taas treenistä. Ihanaa intoa, ja uuden opettelusta saa energiaa ja treenimotivaatiota. Kokonaisuudessaan syksyllä Easyfit Pasilaan uutena tullut Cross Trainin alue on ollut kovassa käytössä meidän perheessä. Treenaan lähes aina mieheni kanssa yhdessä. Mahtavaa oppia kaikkea kivaa koko ajan, keikkua ja vetää leukoja renkaissa yms. ja lähes huomaamatta lihakset kehittyy samalla. Kummasti ovat vatsalihaksetkin kipeänä kun vartalohallintaa tulee lähes koko ajan.

Make me sweat, toteutui kyllä taas super hyvin. Hikinen treeni takana!
Ensimmäisen tunnin kokemukset löytyvät täältä.

Blogiyhteistyö EasyFit Pasilan kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti