perjantai 1. toukokuuta 2015

Vuosi ilman alkoholiaViime vappuna rakas mieheni sai loistokkaan idean, mitä jos olisi vuoden ilman alkoholia. Meillä ei olla raskaana, eikä imetetä, eikä ole ollut mitään ongelmaa alkoholin kanssa. Tuli vaan ajatus voisiko olla vuoden juomatta, ja siitä se idea sitten lähti. 

Eilen vappuaattona meillä ei nautittu alkoholia, koska haaste tuli täyteen vappupäivänä. Itselleni tuli jo reilu vuosi ilman alkoholia, kun ei viime vappunakaan maistunut. Vappupäivälle oli sitten varattu kunnon herkut. Olin kuukausi sitten työreissulla Tallinnassa ja laivalta tarttui mukaan kassillinen kuoharia ja isännälle viskipullo. Pikkuhiljaa olin ostellut muutamia oluita kivan pullon perusteella, eikös se ole tärkeintä. Itse en kyllä juo olutta, mutta ukkokulta kyllä. 

Tänään valmistettiin sitten maittavat vappubrunssit, pöytään katettiin erilaisia leikkeleitä, juustoja, croissanteja, patonkia, pekonia, munakokkelia, kasviksia, mehua ja jälkkäriksi itse tekemä mutakakku. Ja sitten sitä kuohuvaa, lapsille mansikkaa ja aikuisille alkoholillista. Ei se pahalle maistunut, mutta kylläpä maistui voimakkaasti siltä itseltään, alkoholilta. Ruokaa mutustellessa maistui jo paremmalle, mutta ei tullut mitään wow- tunnetta. Siis suorastaan pettymys, joka ei kyllä sinällään haittaa. Minun ehdoton lempijuoma on ollut viime vuodet kuohari, juhlan kunniaksi olen tykännyt nauttia lasin ja useammankin.

Illallisella syötiin maitovasikan kyljystä punaviinin kera, tämä maistui jo paremmin. Ainoat hetket vuoden aikana jolloin olen kaivannut alkoholia, on ollut kotona tai ravintolassa paremman ruoan yhteydessä. Kyllä edelleen väitän, että hyvä ruoka kaipaa kaverikseen hyvää viiniä jotta ruokanautinto olisi huipussaan. Viini saa ruoasta esiin parhaat puolet, ruoka nautinnosta tulee intensiivisempi. Enkä tarkoita, etteikö ruoka olisi hyvää ja nautinnollista ilman viiniä. 

Vuoden tauon jälkeen alkoholi oli siis pettymys. Sitä muistettua mahtavaa fiilistä ei hulahtanut läpi, kun sai taas kuoharilasin käteensä. Arvatkaa mitä, tajuan nyt että olen koko tämän vuoden saanut niitä ihania läpi hulahtavia mahtavia fiiliksiä viikonloppuaamuisin, kun en ole illalla juonut. Aamulla on aina ollut energinen ja hyvä fiilis, ei ole koskenut päähän tai ollut etova olo. On ollut heti aamusta energinen olo, sitä kautta on jaksanut tehdä ja touhuta, ja saanut lisää energiaa päiviin. Enkä tarkoita, että aiemminkaan olisin juonut läheskään joka viikonloppu tai siideriä kahta enempää paitsi juhliessa. Huomaa kuitenkin, että se siideri tai parikin on saanut valvomaan liian myöhään, unohtamaan vedenjuonnin, jomottamaan päähän ja joskus jopa laukaisemaan migreenin. 

Katsellaan mitä tuleva tuo tullessaan. Tuskin minusta täysin raitista tulee, ehkä otan sen viinilasillisen pihvin kanssa ja nostan juhlissa sen kuoharilasillisen tai sitten enemmän. Jännittää ihan itseänikin. Kaikkinensa huippu hieno ja jännittävä kokemus. Hyvin menivät vuoden juhlat ilman alkoholia, juhlapyhät ja kököt fiilikset johon monesti otetaan se yksi rentouttava. Minua ei ole edes haitannut vaikka muut juo ja itse ei. Sinällään viaton haaste opetti taas paljon itsestään. 
Mieheni hieman toisenlaisia ajatuksia voi lukea hänen blogistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti