perjantai 8. toukokuuta 2015

Kuvia ja energiaa luonnosta


Olen aina tykännyt luonnosta ja metsästä, nauttinut metsän energiasta. Tykkään tutkailla luontoa lasten kanssa. Tällä viikolla löydettiin kevään ensimmäinen koppakuoriainen ja sitruunaperhonen sekä nähtiin monta elämää kuhisevaa muurahaispesää. Kuuntelemme lintujen ja oravien ääniä, seuraamme oravien ja metsäjänisten touhuja. 

Toisaalta nautin hetkistä kun pääsen metsää ihan yksin ajatusteni kanssa. Katselen maisemaa, kasveja, värejä, muotoja ja tyhjennän päätäni. Metsässä saa raitista ilmaa ja energiaa niin aikuiset, lapset kuin koirakin. Varsinkin arjen kiireen ja joskus stressaavan työn keskellä on ihana mennä metsään pysähtymään. 

Arvostan sitä kun metsä on niin lähellä kotia, pääsen luontoon vaikka joka päivä. Vaikka asummekin alle neljän kilometrin päässä Helsingin keskustasta, metsä on ihan vieressä. Pääsääntöisesti metsäilemme vähintään pari kertaa viikossa. Ilmojen lämmetessä olemme käyneet metsässä lähes joka päivä. Tykkään kuvata luonnossa, saan luonnon kauneudesta ja ihmeellisyydestä mahtavaa energiaa. Rakastan sitä kun voin hyvin, ja jos kiireinen arki meinaa kuormittaa, muistuttelen itselleni kuinka suloinen ja upea luonto meillä on ympärillämme. 

Mieheni aloitti noin kuukausi sitten uudessa työssä ja hän on ollut melko kiireinen. Monta viikkoa on mennyt niin, että perheellä on ollut vain yksi yhteinen vapaapäivä viikossa. Tähän hektiseen arkeen on sopinut hyvin kevään tulo ja kelien lämpiäminen. Parasta on pakata iltapäivällä eväät mukaan ja mennä nauttimaan välipalaa luontoon. 

Tänään pitkästä aikaa otin kameran mukaan metsään, monena päivänä ole kuvannut vain nopeasti kännykällä Instagramiin @sailaturkka. 

Tässä energia- ja hyvinvointikuvia metsästä. Nautitaan metsän energiasta joka kulkee kehon läpi kun sille vaan antaa tilaa.
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti