lauantai 4. huhtikuuta 2015

Olenko se minäOlenko se minä? Millainen minä olen? Mikä on minun paras osani? Kumpi on minun kuvaksellisempi puoleni? Miltä mitä näytän edestä, takaa, sivulta ja toiselta? Missä asennossa näytän parhaalta? Mitkä asennot ja ilmeet korostavat parhaiten piirteitäni? Miten hiukseni ovat kauneimmat, ylös sipaistuna vai valtoimenaan avoinna? Miltä minä näytän? Näytänkö siltä miltä kuvittelen? Näytänkö omasta mielestäni hyvältä?

Aika moni nainen meistä selailee ja ihailee naistenlehtiä sekä internetsivustoja. Tarkastelee tulevan kauden trendit ja muodin. Ihailemme sivujen kauniita, upeita ja huoliteltuja naisia, ehkä haaveilemme näyttävämme yhtä hyviltä ja kauniilta. Osallistumme keskusteluihin mistä kohdasta emme itsestämme pidä, mikä kohta on ruma, liian iso, roikkuu tai muuten on epäsopiva. Käytämme rahaa hankkiaksemme uusia vaatteita, kenkiä, asusteita ja meikkejä. Käytämme aikaa virittääksemme nämä kaikki päällemme. 

Kuinka usein pysähdymme katsomaan todella itseämme. Ei siis kriittisin silmin vaan lempein tutkailevin silmin. Mielestäni jokainen nainen on upea ihan itsenään. Unohdamme kuitenkin tutkailla itseämme, katsoa lempeästi ja ystävällisesti itseämme. Helposti katsomme vain muiden upeutta ja näemme omat epäkohdat.

Viime aikoina mediassa on noussut esiin kasa kuvia naisista meikissä ja ilman. Mielestäni ihan hauska idea. Tosin naisena joka ei juuri koskaan meikkaa, en ole lähtenyt leikkiin mukaan. Kuvat ovat herättäneet keskustelua siitä onko kukin julkkis muka ilman meikkiä, kesto rajauksilla tai tekoripsillä yms. Kuka naisista on kaunis ilman meikkiä tai ei sitten yhtään minkään näköinen. Mietin miksi naiset ovat taas niin kiinnostuneita muiden ulkonäöstä ja varsinkin kokevat tarpeelliseksi arvostella toisten ulkonäköä. Taas käytämme aikamme ja energiamme pohtimalla miltä toiset näyttävät, sen sijaan että käyttäisimme ajan itseemme. 

Voisimmeko katsoa näitä kuvia ja todeta jokaisen naisen olevan kuin kuka tahansa. Toiset meistä tykkäävät laittaa itseään enemmän kuin toiset. Eikö ole jokaisen oma asia kuinka haluaa itseään laittaa, kuinka paljon käyttää aikaa ja rahaa ulkonäköönsä, eihän se ole meiltä pois? Toki voimme miettiä, haluammeko itse samaa, mutta ei ole mitään järkeä lähteä haukkumaan toisten valintoja. 

Itse käytän vähän aikaa ja rahaa vaatteisiin. Jos minulla olisi enemmän rahaa, käyttäisin ehkä enemmän. En meikkaa juuri koskaan, koska en halua käyttää aikaa aamuisin meikkaamiseen vaan nukun mieluummin pidempään ja juon rauhassa kupin teetä. Hiuksia olen laiska laittamaan, koska heitän kuitenkin päähäni pyöräilykypärän. Hiukseni värjää (liian harvoin) ja leikkaa mieheni, luonnonkiharan kanssa ei ole niin tarkkaa. Kynsiä tykkään laittaa ja monesti ne ovatkin se ainut laitettu kohta minussa. Töihin valitsen mukavat, siistit ja omasta mielestäni kivat vaatteet, iso osa on kirppari löytöjä. Tykkään tällaisesta arki minusta, luonnollisena. Ulos tai juhliin lähtiessä meikkaan ja laitan itseäni kyllä. 

Se olen minä, olen tällainen. Voin myös muuttua, ehkä joku päivä aloitan arkisin meikkaamisen ja laitan tukkani. Olen avoin muutokselle, kunhan se olen minä kuka haluaa muuttua.

Rakastetaan itseämme.

2 kommenttia: