tiistai 25. helmikuuta 2014

Sairautta vai hyvinvointiaHarrastan edelleen lippulappusia, joille rustaa lennosta ajatuksia jotka on pakko saada heti ylös. Löysin taas yhden:

”Raja on hento. Onko kyse hyvinvoinnin 
heikkenemisestä vai mielen sairastumisesta.”
Huomaan oman blogini muuttaneen hieman muotoaan ja painottuvan nykyisin enemmän ihmisen hyvinvointi näkökulmaan kuin mielen sairastumiseen. Kai tämä on ikään kuin luonnollinen siirtyvä. Mielessä pyörii enemmän hyvinvoinnin ylläpito kuin masennuksessa tai uupumuksessa kieriskely. En tarkoita tällä sitä, etten enää blogissani käsittelisi masennusta tai uupumusta. Enemmän tarkoitan sitä, että olen taas saavuttanut jonkun etapin omassa elämässäni. 

Lauseeseen kiteytyy myös ajatus siitä, kuinka pohdin missä menee raja onko ihminen sairas vai ei. Jokainen kohtaa elämässään vastoinkäymisiä, hetkiä jolloin oma hyvinvointi kärsii ja mieli on maassa. Mistä tiedämme milloin olo menee sairauden puolelle ja kuka sen määrittelee, onko sitä aina tarvetta määritellä.

Näissä pohdinnoissani toivotan kaikille valoisaa ja kaunista viikkoa.

2 kommenttia:

  1. Eksyin tänne sun blogiin vahingossa hetki sitten ja oli pakko liittyä. Kirjoitat tosi kauniisti ja ihanasti! Jatka samaan malliin♥

    VastaaPoista