keskiviikko 12. elokuuta 2015

Retkeily-, kehonhuolto- ja herkkulomaKesäloma päättyi juuri ja tänään lapset palasivat kouluun sekä minä töihin. Elokuun alussa mieheni aloitti työt ja minä aloitin toisen kesälomani. Loman alkaessa jaoin kuvan instagramissa seuraavan tekstin kera: ”Lomasuunnitelmia: Lasten kanssa retkeily, ainakin kerran lounaaksi lettuja sekä oman kehon ja mielen huoltoa joka päivä. Energiaa, hyvinvointia ja hyvää oloa tulevaan syksyyn tankaten.”

Ajattelin, ettei lomalle tarvitse juuri suunnitelmia ja odotuksia, mennään fiiliksen mukaan. Tärkein suunnitelma oli kaiken kivan tekeminen yhdessä. Samalla halusin muistaa huolehtia ja hemmotella itseäni tulevaa syksyä varten. En halua, että lomalla pitää tehdä tai saavuttaa mitään suuria tai mahtavia. Ne ihan pienet jutut ovat yleensä niitä parhaimpia niin arjessa kuin lomalla. Elämän suurimpia rikkauksia on yhdessä oleminen rakkaiden kanssa ja oman onnellisuuden ylläpito. Mistä minä ja perheeni nautimme, sitä meidän kannattaa tehdä. 

Lomasuunnitelmaan kuului siis kolme kohtaa. Yksi: lasten kanssa retkeily toteutui hienosti. Retkikohteina meillä oli useampi puisto, maauimala, Hietaniemen ranta, Hakaniemen halli sekä Olympiastadion/Urheilumuseo (jossa sattui olemaan avoimet ovet). Jokaisella retkellä meillä oli mukana retkieväät. Päivät vietimme pääsääntöisesti ulkosalla, ja sattuikin mitä mahtavimmat säät.
Kaksi: lettuja saatiin yhtenä päivänä lounaaksi ja yhtenä aamiaiseksi. Loma aloitettiin paistamalla mieheni kanssa lihapiirakoita ja munkkeja. Leivoin loman aikana myös pullaa ja sämpylöitä. Leivomme paljon, sekä minä että mieheni, toki arkena harvemmin. Mikään ei ole niin hyvää kuin itse leivottu tuore leivonnainen. Samalla lapset oppivat kuinka ruoka syntyy. 

Kolme: oman kehon ja mielen huolto toteutui myös. Päätin, että teen joka päivä jotain oman hyvinvointini eteen. Venyttelin / joogasin päivittäin. Olen jo pidemmän aikaa huomannut kehoni pysyvän paremmassa kunnossa kun teen tietyt joogaliikkeet päivittäin, eikä se vie aikaa kuin 10-15 min. Kuntosalilla kävin muutamia kertoja mieheni kanssa, sekä lenkillä, kerran jopa juosten. Tykkäisin juosta, mutta vaikka keväällä hankin kunnon juoksukengät, akillesjänteeni ja kantapääni eivät meinaa kestää juoksemista. Puolentoista kuukauden juoksutauon jälkeen pystyin juoksemaan 10 km ilman että jalat kipeytyi. Kävin myös yhtenä päivänä meressä uimassa lasten kanssa. 


Parasta ja rentouttavinta lomassa oli lasten touhujen seuraaminen meressä, metsässä, puistossa. Mietiskely kaikessa rauhassa istuskellen. Yllätyksekseni en juurikaan malttanut edes lehteä lukea kun olimme retkillä, vaikka lapset seikkailivat omiaan. Istuin vaan ja nautin olostani sekä lasten riemuista. Ikään kuin varastoon hetkiä tankaten, lämpöä, tuulen virettä, hyvää fiilista ja elämän yksinkertaista kauneutta. Ja koska nykyisin en juurikaan välitä mitä minusta ajatellaan, venyttelin ja joogailin puistoissa, maauimalassa ja rannalla. Onneksi lapset eivät ainakaan toistaiseksi häpeä äitiä ;) 

Tällä kaikella energialla pärjää kyllä pitkälle syksyyn. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti