keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Paino nousee ja perse kasvaaTänä päivänä lööpit huutavat ja ihmiset kertovat lehdissä laihtuneensa niin ja niin monta kiloa. Minäpä hehkutan tänään sitä, että painoni on noussut. Kävin tänään vuosien tauon jälkeen kehonkoostumusmittauksessa. Olen sangen ylpeä tuloksista. Paino on noussut 7 kiloa puolentoista vuoden aikana, olen normaalipainoinen. Rasvaprosentti on normaali, kauniisti siinä naisten tulosten puolessa välissä. Luustolihasprosentti hipoo jo naisten korkeaa rajaa. En siis ole enää mikään superlaiha, olen normaali nainen.


Projekti ei sinällään ole ollut mitenkään helppo. Ei ole ollenkaan yksinkertaista saada painoa nousemaan, niin ettei se ala pikkuisen ahdistaa. Painan tänään 57 kg, olen joskus aikuisena painanut 48 kg. Rasvaprosentti on joskus ollut noin 14 ja nyt se on noin 28. Sisäelimissä oleva rasvan määrä on 3, asteikolla 1-30, eli huippu. 

Tämmöisiä tuloksia ei ole tapana julkisesti kertoa, kerron kuitenkin. Elämääni on kuulunut useampi syömishäiriö kausi, jolloin ehdoton tavoite oli saada painoindeksi mahdollisimman pieneksi. Jos indeksi uhkasi noista normaaliin, iski kriisi. Parikymppisenä koin suuren ilon kun kehonkoostumuksen mittaaja totesi rasvaprosenttini olevan liian alhainen. Sehän oli tavoitteeni, kaikki turha (ja terveellinen) pois. Jos aikoi syödä suklaata perjantai-iltana elokuvan kanssa, ei voinut syödä juuri muuta koko päivänä. Kielsin kaiken hyvän itseltäni. Kuntosalilla vietin noin 6 iltaa viikossa, joskus jumppa jo ennen aamuluennolle menoa. 

Treenaamista vain ja ainoastaan siksi, jotta paino tippuu. Toki koin iloa liikunnasta, mutta samaan aikaan se oli sairaanloista pakkoa. Aloitin tämän vuoden alusta kuntosalin ja jumpat uudelleen noin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Jännitti kuinka kroppa muuttuu, pysyykö jumppaaminen järkevänä vai karkaako homma lapasesta. Ei ole mitenkään helppo hyväksyä, että paino nousee pikkuhiljaa ja farkut alkaa ahdistaa reisistä ja on sitä persettä. Sitä tervettä naisen muotoa ja elimistön terveyttä. 

Minä tykkään liikkua. Nautin liikkeestä, valitsen ja kokeilen eri jumppia pilateksestä kahvakuulaan, joogasta muokkaukseen. Lapsiperheen, miehen vuorotyön ja arjen yhteensovittaminen tuo hieman haasteita. Oiva valinta on ollut Easyfit salin virtuaalijumpat, jotka voi käynnistää aina kun salissa on vapaata. Voi käydä venyttelemässä tai joogaamassa iltamyöhään. Voin valita nopean puolentunnin tanssillinen jumpan ennen miehen iltavuoroa tai pitkän treenin yhdistämällä useampia jumppia. Ensin ajattelin mitä järkeä koko virtuaalitunneissa on, voinhan aina ostaa dvd:n kotiin. Käytännössä olen kuitenkin huomannut, että oma aika, paikka ja tila ovat niin tarpeen. 

Ilolla jatkan jumppaamista isompi perseisenä, painavampana ja suurimmalla rasvaprosentilla kuin melkein koskaan aikuisena.

Treenin ja suihkun jälkeen on helppo hymyillä. Elämän hyvinvointia. 

Kuva Timo Turkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti