lauantai 12. heinäkuuta 2014

Tyttöjen hömppäjuttuja



Kuluva viikko oli meidän perheessä vähän toisenlainen. Mies ja lapset lähtivät tiistaina kukonlaulun aikaan lomareissuun ja palasivat perjantaina iltapäivästä. Tämä tarkoitti sitä, että oli yksin kotona tai kaksin koiran kanssa. Taisikin olla jo toinen kerta lasten syntymän jälkeen kun olin yksin kotona, siis enemmän kuin pari tuntia. Lapsethan täyttävät syksyllä yhdeksän ja seitsemän eli aika erilaista kotona olemista. 



Minulla on pahatapa unohdella ja hävittää asioita. En löytänyt teippiä kiinnitysvaiheessa, olin luova ja käytin laastaria.

Yksin kotona viikon teemaksi otin tyttöjen jutut. Perheeseemme kuuluu kolme miestä ja koirakin on poika, kaipaan välistä tyttöjen hömppää. Tyttöjen viikon kunniaksi päätin kuvata itseni joka aamu ennen töihin lähtöä. Välittämättä aamu-unisuudesta, sekaisesta taustasta, likaisesta peilistä tai epätasaisesta valaistuksesta. 

Tässäpä viikon antia:

Tiistai. Kirpparilöytö paita, hame ja vyö sekä äidin tekemä riipus.

Keskiviikko. Kirpparilöytö tunika ja riipus. Miehen ostama hame.

Torstai. Kirpparilöytö tunika ja toppi. Stockmannin Outlet myymälästä housut ja miehen ostamat Michael Monroe korut <3


Perjantai. Kirpparilöytö paita, farkut, jakku ja korvakorut. Miehen ostama puinen sydänriipus.

Viikon kenkä valinnat: Keväällä tilasin elämäni ensimmäistä kertaa kengät nettikaupasta, pinkit Converset. Kirpparilöydöt, punaiset ballerinat ja sandaalit. Avokkaat, parin vuoden takaiset tuliaiset Tallinnasta. Ja koiran tassu!

Omia havaintoa viikosta: Suuri osa vaatteistani on kirpputorilöytöjä. Yllättävän valkoinen kausi menossa. Mieheni ostaa minulle aika paljon koruja.

Viikon kesäkynnet.

Viikon muuta ohjelmaa olivat pitkät hikiset lenkit koiran kanssa helteessä. Nautin suuresti pitkistä lenkeistä auringon paisteessa musiikkia kuunnellen. Pitää ehdottomasti jatkaa koko loppu kesän. Paljon salaattilounaita ja – illallisia, sai syödä juuri sitä mitä itse haluaa ja silloin kun haluaa. Toisaalta, halusin jotain helppoa ja nopeaa valmistaa. Mieheni on kokki ja hoitaa meillä yleensä kokkaamisen, nyt oli pakko huolehtia itse. 

Pari iltana kävi ystäviä kylässä. Oli huippua vaan höpetellä tyttöjen kesken, ilman kiirettä mihinkään tai lasten kyllästymistä tyttöjen juttuihin. Perusarjessa aika harvoin itse asiassa tapaan ystäviäni. Ja olen sen verran sosiaalinen tapaus, että tykkään saada seuraa jos olen yksin. Lisäksi yhtenä iltana puhuin puhelimessa noin tunnin pikkusiskoni kanssa ja toisena iltana tunnin isosiskoni kanssa. Eikä kukaan ollut huutamassa, nyt äiti lopeta.

En ole koskaan ollut mikään naistenlehtien ostaja tai tilaaja, nyt on kuitenkin joku lehti vaihe menossa. Hemmottelin itseäni parilla naistenlehdellä, jotka tosin ovat puolittain lukematta. Viimeistään lomalla luen loppuun. 

Viime aikoina olen miettinyt paljon naisellisuutta ja naiseutta, ulkonäköä ja laittautumista. Mikä merkitys niillä on minulle, mikä merkitys niillä on ylipäänsä elämässä tai tässä maailmassa. Itse en ole mikään muodin seuraaja vaan pukeudun fiiliksen mukaan, miltä juuri tänään tuntuu. Erityisen tärkeää minulle on, että vaatteissa on hyvä olla, tunnen oloni hyväksi niissä. Näytän siltä kuka olen. Kiinnitän pukeutumiseeni aiempaa enemmän huomiota. Tähän on varmaan monta syytä. On aikaa ja tilaa miettiä mitä laittaa päälle tai vaikka silittää vaatteita. Enää ei tarvitse ajatella onko vaatteet välttämättä superkäteviä tai likautuuko helposti.

Yhtenä isona syynä näkisin kuitenkin sen, kun on sisältä eheä ja on varmempi tunne itsestä, on tilaa miettiä ulkoista olemusta. Kaikki aika ja energia eivät mene sisäisen minän ylläpitoon ja huoltoon, jää energiaa miettiä miltä minä näytän. Ulkonäkö saa jotenkin erilaisen merkityksen. Pystyy hahmottamaan itseään kokonaisuutena, eikä sisäinen riekale vaadi enää kokoaikaista paikkailua. Toisaalta taas uskaltaa pukeutua juuri niin kuin itse haluaa, ilman että miettii mitä toiset ajattelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti