torstai 12. heinäkuuta 2012

KESÄ

Kesä ja kärpäset, kaiken pitäisi olla kaunista. Elämäni rankimmat hetket sijoittuvat neljän vuoden takaiseen kesään. Silloin koin synkimmät, rajuimmat, tuskaisimmat hetket ja sen syvimmän pohjakosketukseni. Pidän todella kesästä, silti väistämättä mieleen hiipi ajatus siitä voiko tuo kesä palata ja ilmestyä mustana möykky mörkönä elämääni. Möykky joka vei kauneuden kesästä, tukki nenäni tuoksuilta ja laski varjon päälleni niin, etten tuntenut lainkaan kesän lämpöä.

Tänä kesänä minulla on ”oikea kesäloma” ensimmäistä kertaa ikinä. Melko lyhyt sellainen ja pätkittynä, mutta silti saamme pitää koko perheen kanssa ihanat kaksi viikkoa yhteistä lomaa. Suorastaan elämän luksusta. Harjoittelen edelleen ottamaan hetken kerrallaan ja opettelen nauttimaan hetkistä olla tekemättä yhtään mitään. Nautin lasten kanssa kiireettömyydestä ja heidän tavastaan nähdä ainutlaatuista maailmaa. Kuinka kaunis voikaan olla puiston kivi, käpy tai aukeava kukka, jotka niin monesti ohitamme kiireessämme ja arjen huolissamme. Oivallus hyödyntää puolison kanssa kaksin parveketta ja nauttia kesäilloista lasten mentyä nukkumaan. Hetkistä vain olla. Ihan vain jutella ja katsella toista taas pitkään.
Pyrin myös huolehtimaan itsestäni loman sekä kesän aikana. Nukun joinakin aamuina pitkään, ulkoilen ja lenkkeilen ihan vain itsekseni musiikin kera. Harrastan myös tyttöjen hömppäjuttuja, lakkaamalla kynsiä kivoilla väreillä, kesävarpaatkin pitää olla kunnossa. Taidanpa joku päivä vaikka meikatakin juhlan kunniaksi. Välttelen tietokonetta, joka on töissä kokoaikainen kaveri. Kirjoittelen perinteiseen vihkoon puistossa ja saatan unohtaa tekstit syksyyn. Huolehdin, että saan ajatukset ulos päästäni.
Totuushan on tietysti se, että lapsiperheessä ei voi lomallakaan välttyä kotitöiltä. Toisaalta sekin on kivaa kun kotitöihin jää aikaa paremmin kuin ei ole kiirettä muualla! Kesän tärkein missio on kuitenkin nauttia hetkistä ja ihan vaan olla mahdollisimman paljon. Joskus tämä, ihana vaan oleminen on vaikeaa, mutta niin nautinnollista kun sen oivaltaa.
Toivon kaikille kaunista ja leppoisaa kesää.

1 kommentti: