perjantai 5. kesäkuuta 2015

Parasta lomailuaMinä, mieheni sekä lapset olemme syntyneet Savossa. Lapset olivat vasta 1- ja 3-vuotiaita kun muutimme Helsinkiin, siltikin lapset vääntävät jonkin verran Savon murretta. Savoon suuntaamme usein lomilla, varsinkin kesäisin. Vuosi vuodelta alan pitää Savon luonnosta enemmän ja enemmän. Savossa luonto on kuitenkin toisenlaista kuin Helsingissä, vaikka sielläkin metsäilen lähes päivittäin ja rakastan sitä luontoa.  

Mummola, jossa usein majailemme, sijaitseen järven rannalla koivujen keskellä. Rannassa on grillikota, pihassa iso nurmikko ja sauna lämpenee puilla. Mitäpä muuta sitä oikeastaan lomalla tarvitsee? Mummola sijaitsee taajaman ulkopuolella hiekkatien varrella, ja lenkkeillessä hiekkateitä pitkin voi tuntea seikkailevansa maisemakortissa. On kiemuraisia teitä, peltoja, järviä, lampaita, metsää, luonnon kukkia ja vanhoja latoja. Kyllä sielu leppee. 

Lapset rakastavat kun voivat ulkoilla aamusta iltaa, vaikkakin vihaavat itikoita, joita riittää varsinkin näin alkukesästä. Koira nauttii päästessään kirmaamaan vapaana. Me vanhemmat voidaan ihan vaan hengailla rauhassa ja muistella menneitä. Kyseisellä pienellä savolaisella kylällä olen mieheni tavannut ensi kertaa ollessamme 8-vuotiaita. Seuraavan kerran huomasin samaisen naapurin pojan kun olimme 19-vuotiaita, siitä se sitten lähti.

Ensimmäinen lomaviikko on siis takana ja se on tehty: rentoilusta, olemisesta, liikkumisesta ja ulkoilusta.

Ja viikkoa kuvin:

Lasten kevätjuhlaan lähdössä. 

Kyllä sielu leppee.

Kohta grillataan.Aamuvenyttely ulkona. 

Päiväreissu Varkauteen.

Ei ole paljoa tarvinnut.

Pehmoisia kavereita.

Mummolan puutarha.

Ihan rennosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti