sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Tuottelias heinäkuuOlen ollut heinäkuussa lomalla kolme viikkoa ja käyttänyt aikaa paljon itseeni. Olen piirtänyt, kirjoittanut, kuvannut ja tutkaillut itseäni. Olen paljon pohtinut menneitä, myös tätä hetkeä ja tulevaisuutta. Uudistin blogini ilmettä, enemmän tämän hetken näköiseksi ja tein blogilleni (linkki ->) facebook sivut.


Kuvasin ja vaihdoin blogini etusivun valokuvan. Tämä nykyinen kuva kertoo enemmän siitä kuinka tekstini ja kuvani rakennan. Tutkailen maailmaa sitten linssin läpi tai en. Tutkailen jollain tavalla maailmaa aina oman itseni kautta tai kuinka maailma vaikuttaa minuun. Tällä hetkellä tarvitsen näköjään tilaa menneiden pohdintaan, niihin tunteisiin ja fiiliksiin joita masennus ja uupumus minussa on herättänyt.  

Aiemmin olen kuvannut näitä tuntemuksia valokuvin ja sarjakuvin, nyt on aika piirtää. Enkä pistä vastaan kun tulee tarve tuoda asioita esiin jollakin keinoin. Jos on tarve piirtää, sitten piirretään. Jos piirroksia syntyy kasoittain, sitten syntyy. Tässä kuussa se näkyy runsaana julkaisu määränä. Rakensin myös blogiin oman sivun (linkki ->) Mieleni maisemia. Sivuun on tarkoitus koota yhteen paikkaan piirustuksiani. Samalla tavalla kun kaikki (linkki ->) Perhe Onninen sarjakuvat on koottuna yhteen paikkaan. 
 
Heinäkuussa olen saanut jonkin verran palautetta lukioilta, positiivista että negatiivista. Tämä lämmittää mieltä ja antaa pohdittavaa. Kaikkiahan ei voi koskaan miellyttää. Haluan kertoa tarinaani ja jakaa kokemuksia, jotta ymmärrys mielenterveyspotilaita ja -kuntoutujia kohtaan lisääntyisi. 

Ennakkoluulojen vähentämistä ja asenteiden muuttamista. Tuoda esiin kuinka pitkä, ehkä elämän mittainen, prosessi on kun on sairastunut. Näin ei varmastikaan kaikilla, mutta minulla ainakin. Todellisuus näyttää olevan se, kun olen sairastanut vaikean synnytyksen jälkeisen masennuksen ja uupumuksen, kannan sitä mukanani. Elämän kulku saa tunteet ja kokemukset esiin uudelleen läpi katsottavaksi.

Unohtamatta sitä, että sairastuminen on vaikuttanut muihinkin kuin minuun. Jollain tapaa se on vaikuttanut lapsiini, mieheeni ja parisuhteeseemme. Lisäksi uskon sairastumiseni vaikuttaneen jollain tavalla muihin läheisiini. Itse olen myös mielenterveyskuntoutujan omainen ja nämä asiat ovat esillä elämässäni.

Elämää, ihanaa ja rikasta elämää. En olisi se kuka tänään olen ilman kokemaani.

2 kommenttia:

  1. Ihanan pirteä uusi ulkonäkö ja sisältö hyvää kuten aina! :) Hyvää kesän jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pia, koen että blogin pitää olla minun näköinen :)

    Samoin ihanaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista