keskiviikko 27. helmikuuta 2013

TYTTÖJEN LAHTI

Vietin ihanan tyttöjen viikonlopun helmikuun alussa Lahdessa, kolmen ihana tytön kanssa. Viisivuotiaani kysyi minulta ennen lähtöä: ”Äiti, onko se Lahti Suomessa?” Tämä muistuttaa ja saa huomaamaan, ettei sillä ole niin väliä missä sitä ollaan, kunhan ollaan yhdessä. Ei tarvita upeita ulkomaan reissuja upeine hotelleineen, kotimaan matkailu Sokos hotelleineen avartaa pientä maailmaani. Kyseiset tytöt olen tuntenut 20–30 vuotta, toiset kauemmin kuin toiset eli kohtalaisen pitkä yhteinen historia takana. Viikonloppuun mahtui paljon naurua, nuoruuden muisteluja ja tämän päivän haasteita. Shoppailua, iltapäiväkahveja, teatteria, ravintola illallinen ja kikatusta hotelli huoneessa, näistä oli tyttöjen viikonloppu tehty. Meno on vähän muuttunut vuosien saatossa, kaikki ovat parisuhteessa ja töissä. Puollella meistä on jo lapsia ja puolet odottaa esikoisiaan. Tyttönä oleminen on silti aina yhtä ihanaa ja tärkeää, oli sitten elon vaihe mikä tahansa.

Sain joitakin kuukausia sitten ensimmäisen älypuhelimen, kuinka olenkaan pärjännyt ilman moista? Vastustin moista kapistusta viimeiseen saakka, kunnes lopulta mieheni sai minut puhuttua ympäri. Ja onhan se näppärää kun pystyy kirjoittamaa ja käsittelemään sähköpostia, missä milloinkin liikkuukin. Kohtalainen kamera puhelimessa on uusi loisto juttu minulle. Vaikka kamera ei ole verrattavissa järjestelmäkameraan, jolla yleensä kuvaan, saa älypuhelimella loistavia tilannekuvia. Kuvia, joiden sisällöllä ja tunteella on enemmän merkitystä kuin itse kuvan laadulla. Lahden reissulla kokeilin ”kuvapäiväkirjaa”, eli kuvailin päivän tohinoita naisellisesta näkökulmasta. Ajatuksena antaa itselleni hyvää energiaa, nähdä omaa naiseuttani ja kokeilla uutta.
Tässä kuviani kokeilusta..
 
PAKKAILUA Olennaista on ottaa ne vaatteet reissuun, joissa tuntee itsensä omannäköisekseen. On mukava olla.  Välittämättä siitä onko samassa muotissa kuin muut, minä olen ihan vaan tällainen. Aina se ei ole helppoa, mutta kovasti olen oppinut ja opettelen.
 
KORUT Tässä on mieheni minulle ostamia Thomas Sabo sarjan koruja, minun lemppari korut nykyisin. Minulle on tärkeää käyttää merkityksellisiä koruja, varsinkin kun minulla on epävarma olo. Aika hullua, mutta koen niiden kautta jonkun ihmisen olevan minua lähellä ja tukevan minua.
 
TENNARIT Tytöt veivät minut shoppailu kierroksella Bianco Footweariin ja ostin sieltä ensimmäistä kertaa kengät itselleni. Oikeastaan koskaan en ole kyseisessä liikkeessä käynyt, korkeintaan jonkun toisen kaverina. Nyt mukaan tarttui kahdet ”käheet” tennarit. Olen aika tennari-tyttö. Kun toiset tytöt lähtivät teatteriin saappaissaan ja pikkumustissaan, minä otin pikkumustan kaveriksi tennarit.
 
TYTTÖ Tässä sitä ollaan sitten lähtökuopissa, kohti teatteria. Päällä vuosi sitten ostettu vaate, jonka ostin varta vasten kun olin menossa mieheni kanssa treffeille Ravintola Gaijiniin. Hömppä vaate jolle tulee käyttötilaisuuksia aika harvoin, ihanan naisellinen, ei mikään leikitään lasten kanssa kolttu.
 
KOIPI Lahdessa oli mahtavat alennus myynnit. Pidän erikoisista legginseistä ja sukkahousuista, nämä klitteri legginsit löytyivät Sokokselta. Ihanaa säihkettä ja sointuivat somasti minun uusiin tennareihin.
 
DRINKKI Illan kruunasi teatterin jälkeen ravintola ruoka ja nämä ihanaiset drinkit. Voiko olla enää yhtään sopivampi tyttöjen iltaan? Ystävällisesti meille valmistettiin myös alkoholittomat versiot. Hyvää ruokaa, mahtavaa seuraa ja upeaa nauru ja höpötys terapiaa.
Ihanaa tyttönä olemista ja rentoutumista. Pidän naiseudestani, joka jossain kohtaa sairauden jälkeen puhkesi pikku hiljaa kukkaansa. Kun useamman vuoden ajaksi katosin itseltäni vain äitiyteen ja masennukseen, koen tärkeäni tutkailla, pohdiskella ja käsitellä naiseuttani. Ihanaa hömppää ja ihan vaan minulle tärkeää. Mukavaa ja terapeuttista laittautua, katsella kauniita vaatteita ja ehkä ostaakin jotain. Vaikka onkin äiti, vaimo ja työssä käyjä, on tärkeää olla TYTTÖ!

1 kommentti: