sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Nuori ja nättiOlen päättänyt olla nuori ja nätti kunnes täytän 40 vuotta. Kun täytän 40, päätän luultavasti edelleen olla nuori ja nätti kunnes täytän 50 vuotta. Vanheneminen ei sinällään jännitä, pelota tai harmita. Ainakin itse olen paljon varmempi itsestäni nyt kuin vaikka kymmenen vuotta sitten. Pidän todella siitä, että luotan päätöksiini ja pidän puoliani, olen niin kuin kypsä aikuinen. Pientä pilkettä silmäkulmassa pitää kuitenkin olla. Olla mieleltään nuori, energinen ja unohtaa aikuisuuden tuomat rajoitteet mitä voi tehdä. Kyllä elämässä pitää heittäytyä ja hullutella, muuten se käy liian vakavaksi. 

Toisinaan harmittelen olisinko toteuttanut elämässä erilaisia unelmia jos itseluottamukseni olisi ollut tätä tasoa jo 15 vuotta sitten. Olisinko uskaltanut tehdä jotain muuta? Minulle on monet kerrat käynyt niin, että olen hankkinut jonkun ihanan vaatteen jota en ole oikeastaan koskaan pitänyt. Ei ollut rohkeutta laittaa kun se oli erilainen kuin muiden, itseluottamus ei riittänyt. Tai olen lähtenyt tekemään jotain mitä en halunnut koska vaan piti. Ja tämä piti, oli omassa päässäni hyväksyntää ja paikkaansa hakeva sisäinen ääni. 

Nyt olen 33 vuotias nainen ja koen että voin tehdä niin kuin itse haluan. Luotan itseeni ja tunnen itseni. Ja lopulta olen saavuttanut kaksi suurinta ja ehkä ainuttakin unelmaani. Minä olen halunnut aina lapsia ja oman perheen. Ja nyt minulla on maailman paras ja rakkain perhe, mies ja kaksi lasta. Lisäksi suuri haaveeni on ollut voida hyvin. Kuulostaa aika hassulta unelmalta, mutta ei ole sitä. Kun vuosia sisällä on kalvanut epävarmuus, huonommuus, ahdistus ja pelko siitä, ettei kukaan hyväksy minua sellaisena kuin olen. Tänään on mieletöntä voida sanoa että sisälläni on rauha. En pidä itsestäänselvyytenä hyvää oloa, uskon että itsestä pitää huolehtia samoin kuin huolehdimme läheisistä. 

Tehdään, innostutaan, kokeillaan ja koetaan, elämällä on meille paljon annettavaa riippumatta missä vaiheessa matkaa olemme menossa. Uskalletaan heittäytyä ja nauttia.


 
Kuvat Timo Turkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti