sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Miksi meidän on vaikea olla onnellisia toisten puolesta
Miksi meidän on niin vaikea olla onnellisia toisten puolesta? Meidän on helppoa olla onnellisia jonkun puolesta, jos hän saavuttaa jotain mikä on meistä hienoa. Jos hän saavuttaa jotain mistä emme pidä, murjotamme, saatamme jopa ilmaista jotain negatiivista. Voisimme olla onnellisia toisen onnistumisesta tai valinnoista, siitä että hän on onnellinen. On tärkeää näyttää että iloitsemme muiden puolesta, vaikka itse valitsisi ja tekisi toisin. Meidän on ihan turha murehtia, jos jokin asia tekee toisen onnelliseksi. Toki voimme kertoa, että arvostamme eri asioita, mutta ollaan onnellisia kaikkien valinnoista. Jos emme osaa olla onnellisia muiden puolesta, syö negatiivisuus meidän omaa energiaa ja samalla saatamme pahoittaa toisen mielen. Negatiivisuuden kantaminen on paljon raskaampaa kuin onnellisuuden. Olisi suorastaan kamalaa jos me kaikki pitäisimme täysin samoista asioista. 

Toisinaan on vaikeaa olla onnellinen kun joku saavuttaa tai saa jotain mitä itse ei koskaan saavuttanut tai saanut. Toinen saa jotain mitä itse olisimme kipeästi tarvinneet. Olemme ehkä kateellisia, miksi minulla ei ole, miksi minä en saanut. Meidän on vaikea hyväksyä, ettei elämä vaan anna kaikkea tasapuolisesti ja jokaiselle on oma polkunsa. Tässäkin kohtaa on hyvä pysähtyä miettimään, miksi en voisi olla onnellinen toisen puolesta. Eikö ole mahtavaa kun joku saa jotain mitä tarvitsee, meillähän on oma kokemus siitä kuinka tärkeää se olisi ollut. 

Ollaan onnellisia toisten puolesta. Muistetaan, että mekin haluaisimme muiden innostuvan meidän puolestamme vaikka valintamme eivät aina miellyttäisikään. Onnellisuuden jakaminen lisää onnellisuutta. Ollessamme aidosti onnellisia toisten puolesta meidän on helpompaa näyttää myös oma onnellisuus. Kuva Timo Turkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti