tiistai 30. huhtikuuta 2013

BLOGIHAASTE 6

Blogihaaste veljeni kanssa on taas julkaisupäivässään. Eli lyhyesti; kuukauden ensimmäisenä päivänä minä annoin sanan HUNAJA ja veljeni sanan PUU. Molemmat kirjoitamme näistä sanoista tekstit ja julkaisemme kuukauden viimeisenä päivänä. Kaksi sanaa, neljä tekstiä. Veljeni teksti löytyy täältä ja minun alta:

PUU
Puu vanhus katsoo pihaan tuttuun
tulee perheen kanssa hyvin juttuun
Puun laittoi isä kasvamaan
pääsi perhe nauttimaan
Puun viereen istui toinen puu
kun isän haudalle nousi täysikuu
Puu katselee töitä pojan
jonka lapsi kaivoi pihaan ojan
Puu lapsen leikkiä vartioi
uudesta kesästä unelmoi
Puu syksyisin lehdet maahan pudottaa
joissa lapsi saa porskuttaa
Puu talvella suojaa oravalle antaa
lapsi pähkinöitä viereen kantaa
Puu keväisin saa uuden asun
lapsi keksii puusta sadun
Puu kestää sukupolvelta toiselle
opettaen elämää nuorelle
Puu on portti luontoon vihreään
perheen onnelliseen elämään
-Saila 2013-


HUNAJA

Tänään on luvassa tyttöjen teemailta, aiheena hunaja. Ystävykset Tiina, Laura, Elina ja Milla ovat kokoontuneet perinteiseen tyttöjen iltaan. Naiset ovat tunteneet toisensa 15–20 vuotta, ja tavanneet vähintään kerran vuodessa nelistään. Viime vuosina on valittu aina jokin teema, koska perheelliset työssäkäyvät naiset eivät jaksa paahtaa kaupungin yössä kuten ennen. Tiinan perheen omakotitalo on valittu tällä kertaa treffi paikaksi, Tiina ajanut miehen ja lapset mummolaan. Elina saapuu ensimmäisenä, koska asuu lähimpänä. Laura ja Milla jakavat taksin rautatieasemalta, kun molemmat ovat matkustaneet junalla kauempaa.
Tiina keittelee naisille kahvia ja teetä, sekä nostaa pöytään hunajalla maustetun kääretortun. Milla kaivaa kassistaan valmistamiaan hunajatoffeita. Naiset istuvat pöytään vaihtamaan kuulumisian samalla kahvista ja herkuista nauttien. Pian Elina nostaa jääkaapista tuomansa kuohuviiniin ja päästään kilistelemään. Taas yhdessä tyttöjen kesken, muistellen menneitä vuosia ja sitä kuinka elämä on ketäkin kuljettanut. Tiina ja Elina suuntaavat kuistille savukkeelle. Laura ja Milla jäävät sisälle, Laura kertoo innokkaana ensimmäisestä raskaudestaan ja vaihtaa täyden kuohuviinilasin Millan tyhjään. Laura on ainut naisista jolla ei ole vielä lasta, pari vuotta sitten hän kohtasi kuitenkin suuren rakkauden ja neljän kuukauden kuluttua on laskettuaika.
Tiina ja Elina keskustelevat Tiinan menneestä omakotitalo remontista ja Elinan tulevasta. Kuinka lasten hoidon, remontin, töiden, lasten ja ominen harrastusten yhdistäminen onnistuu. Molemmat naiset työskentelevät tutkijoina yliopistossa ja jo työ verottaa suuren osan energiasta. Naiset siirtyvät sisään toisten seuraan. Tiina käy napsauttamassa saunan lämpiämään, vuorossa on saunomista ja hemmottelua. Lauraa lukuun ottamatta naiset täyttävät kuohuviini lasinsa ja tyhjentävät tuomisiaan keittiön pöydälle. Kasapäin erilaisia hunajaihonhoito tuotteita. Niillä pitäisi saada iho kuntoon päästä varpaisiin. Kikatus kantautuu iloisena ympäri taloa, kun katsellaan mitä kaikkea on löydetty ja mihin kaikkeen niiden pitäisi auttaa. On hunajakasvonaamiota, -kuorintaa, shampoota, hoitoainetta jne.
Saunan lämmettyä mennään sen lämpöön istumaan, muistelemaan teinivuosien mökkireissuja ja silloisia parisuhteita. Nauru raikaa muistellessa sen aikaisia poikaystäviä, muotia ja sitä kuinka aikuinen sitä oli. Nyt kunkin elämässä on omat haasteensa ja onnensa. Kasvaminen ja elämä ovat kuljettaneet naiset ympäri Suomea, aika erilaisiinkin maailmoihin. Silti heitä yhdistää vahva ystävyyden side ja jutteleminen on aina yhtä helppoa, vaikkei vuoteen olisikaan nähty. Saunan jälkeen istahdetaan sohvalle ja Laura sekoittaa heille hunajahedelmä smoothiet. Naiset keskustelevat hunajakynttilöiden tuoksussa ja kippistävät smoothieilla. TYTÖILLE.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti